Man - fre: kl 10-17 | Lør kl 9-13

4 tips til vedligeholdelse af kloak- og afløbsrør

Du kan gøre meget selv

Det er vigtigt, at du kender til din boligs kloaksystem, da mangel på vedligeholdelse kan resultere i dyre reparationer og udskiftninger. Uanset hvor og hvordan du bor, står Leon Petersen til rådighed med vores erfarne medarbejdere. Men for bedre at kunne passe på dine kloak- og afløbsrør, er der her en huskeliste med vores tips til, hvordan du udfører en god og løbende vedligeholdelse.

  1. Smid animalske fedtprodukter og olier fra madlavningen i skraldespanden fremfor i køkkenvasken. Du bør også skrabe, tørre eller skylle eventuelle fedtstoffer og madrester fra gryder, pander og bestik af før, du sætter tingene i opvaskemaskinen. Dette er for at forhindre afløbsrørene i at blive tilstoppet som følge af mad- og fedtrester. Du kan med fordel også hælde madolier og fedt i en beholder og smide den i skraldespanden for korrekt bortskaffelse.
  1. Bleer, hygiejnebind, kattegrus, cigaretskod, kaffegrums og stærke rengøringsmidler hører ikke hjemme i dine afløbsrør, da disse elementer kan blokere dine vigtigste kloakrør, tilstoppe septiktanken og dræbe de bakterier, der bruges af dit septiske system til spildevandsbehandling.
  1. Undgå at skylle maling, motorolie, benzin og lignende kemikalier ud. Dine afløbsrør vil lide under disse produkter, som kan ødelægge dine afløbsrør og udledes i grundvandet.
  1. Kontakt en autoriseret og erfaren kloakmester med relevant ekspertise for løbende rensning af kloak- og afløbsrør. Dette bør ske hvert tredje til femte år – eller blot én gang om året, hvis der er tale om gamle kloaksystemer med behov for regelmæssig vedligeholdelse, rensning og reparationer.

Med vores 4 tips i denne huskeliste, bliver det ikke besværligt at passe på sit kloaksystem. Med en ideel entreprenør vil du også sikre, at du og din husstand forbliver i et sundt hjem fri for snavs og unødvendige kemikalier.

Brands