Man - fre: kl 10-17 | Lør kl 9-13

Hvad er naturgas?

Vi ønsker at udbrede et kendskab til naturgas, da vi er af den overbevisning, at flere danskere ville vælge naturgas som deres primære energikilde, hvis de først blev gjort opmærksomme på, hvad naturgas er og hvad fordelene ved naturgas er.

Naturgas er en fællesbetegnelse for den gas, der findes i undergrunden. Naturgas består af en blanding af lette kulbrinter, hvor metan udgør størstedelen. Stoffet stammer fra plante- og dyrerester, der efter millioner af år i undergrunden, er blevet omdannet til, hvad vi i dag kender som naturgas, og som vi anvender som brændstof til el- og varmeproduktion. Til trods for, at anvendelsen af naturgas er forholdsvis ny og først for alvor har taget fart efter oliekriserne i 1970’erne, så udgør naturgas i dag den tredjevigtigste kilde til energi – lige efter olie og kul. Denne stigende popularitet skyldes, at naturgas er det reneste fossile brændstof, der findes og derfor er langt mere miljøvenligt end både olie og kul. Det faktum, at naturgas er et rent stof betyder, at det er usynligt, lugtfrit og vigtigst af alt ugiftigt.

Med udgangspunkt i denne grundlæggende viden om, hvad naturgas er, bliver det ligeledes nemmere at afdække, hvad fordelene ved naturgas er.

Hvad er fordelene ved naturgas?

Naturgas – et grønnere alternativ

Naturgas kan med fordel bruges som energikilde til opvarmning af hjemmet og til at producere strøm, da det udleder mindre CO2 per energimængde end olie og kul. For at være nøjagtig, så udleder naturgas ⅔ mindre CO2 end kul og ⅓ mindre end olie. Udledningen af CO2 er årsag til store forureningsproblemer, og er derfor et alvorligt problem for naturen og miljøet. Skifter du olie og kul ud med naturgas, vil det derfor gøre en betydelig forskel for miljøet både lokalt og globalt, da naturgas er en langt mere skånsom energikilde.

Spar penge

Da naturgas er en miljøskånsom energikilde, får du 3.800 kr. i tilskud fra naturgasselskabet HMN, hvis du skifter til en naturgaskedel. Tilskuddet er et engangsbeløb, som du kan opnå, når vi kommer for at installere din nye gaskedel.

Sikkerhed ved naturgas

Da naturgas som udgangspunkt er lugtfrit, så har man af sikkerhedsmæssige årsager tilsat stoffet odorant, som gør det muligt at opdage eventuelle utætheder rettidigt. Derfor forekommer der yderst sjældent gasulykker, da man meget hurtigt kan lugte selv det mindste gasudslip. Antallet af rapporterede ulykker er helt nede på 2-3 pr. 100.000 naturgasinstallationer. For at sætte dette i perspektiv, rapporteres der i gennemsnit ca. 100 ulykker årligt i forbindelse med el-installationer. Sikkerheden ved naturgas er således markant højere.

Vi er din professionelle naturgasinstallatør

Hvis du på baggrund af ovenstående informationer har fået lyst til at skifte til naturgas, så kan vi med sikkerhed hjælpe dig. Leon Petersen er en professionel naturgasinstallatør, som har mere end 50 års erfaring i branchen. Grundet vores mange års erfaring med gasinstallationer, så besidder vi den nødvendige viden til at kunne bistå med kompetent rådgivning om gaskedler.

Ønsker du et uforpligtende tilbud, eller vil du vide mere om, hvad naturgas er, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Ny gaskedel eller renovering af badeværelset?

Se de attraktive finansieringsmuligheder

Glade kunder

 • Super firma.
  Har de sidste mange år været serviceret af Leon Petersen Gasfyrs afdeling. De kommer altid til aftalt tid. Prisen er ok. Og de kommer også hurtigt, hvis vi har haft akut brug for hjælp. Alt ialt et firma jeg trygt anbefaler til andre.

  Julie Magnus

 • Det er nu om dage sjældent at man bliver positivt overasket med at møde rigtig god service ... Jeg har dog her til aften haft den fornøjelse at bliver mere end positivt overrasket i den service der blev ydet af deres medarbejder Rasmus Pedersen.
  Fra telefonen blev taget til han var kørt igen var der kun tale om en meget serviceminded og positivt engageret medarbejder, der ville gøre en hver arbejdsgiver og kunde glad.

  Keith Bothmann
  Direktør, KAR-MIL A/S

 • Det har været en glædelig overraskelse hvor proffesionelt det hele er blevet håndteret, alle aftaler er blevet holdt og man kan slet ikke se at der har været fremmede håndværkere i huset.

  Med venlig hilsen
  Alex Pedersen

 • Til Steen/Gas Tusinde tak for hurtig service og et behageligt gensyn med Henry. Du har uden tvivl ret i, at den våde periode har gjort det op af bakke at lime.

  Med venlig hilsen en tilfreds kunde Steen Rohde

 • Jeg modog Jeres mail går kl.10.15. Taksator besigtigede skaden kl. 13.30. Skaden blev udbedret ved 17.30 tiden. Professionel, dygtig og kundevenlig taksator, tømrer og vvs-mand skal have et stor TAK. Næste uge bliver hullet i loftet lukket.

  Med venlig hilsen, Casper Wagner - Scalepoint

Brands