Man - fre: kl 10-17 | Lør kl 9-13

Hvad er energioptimering?

Virksomheder og private bliver i stigende grad bevidste om at udføre energioptimering. Når man energioptimerer, udskifter man udstyr og apparater, der ikke længere er tidssvarende. Det gør man med det formål at nedsætte energiforbruget og dermed reducere energiomkostningerne.

Hos Leon Petersen er vi med på den grønne bølge og hjælper vores kunder med at foretage grønne omstillinger. Her giver vi dig et indblik i fordelene ved energioptimering, samt hvordan du kan energioptimere ved hjælp af naturgas.

Energioptimering giver effektive energiløsninger

Energioptimering handler ganske enkelt om at spare på energien. I ældre bebyggelse med dårlig isolering, gamle vinduer og døre samt ældre varmeanlæg er der som regel mange muligheder for at energioptimere.

Det er vigtigt at se energioptimering som en investering. For selv om energiforbedrende løsninger kan forekomme som store udgifter til at begynde med, skal man huske på, at de hurtigt tjener sig ind. Det, du sparer på din varmeregning, finansierer ganske enkelt din investering, i mange tilfælde.

3 fordele ved at energioptimere

 • Du sparer penge.
 • Du forøger din ejendoms værdi.
 • Du udleder mindre CO2.

Energioptimering med naturgas

Der findes mange forskellige måder at energioptimere på. Du kan foretage efterisolering, udskifte vinduer og døre og installere en varmepumpe. Men du kan også udskifte dit oliefyr, gasfyr eller elradiatorer med en naturgasinstallation. Opvarmning med naturgas er billigere end opvarmning med olie, gas og el. Samtidig udleder opvarmning med naturgas mindre CO2 end opvarmning med el. Det gør naturgas til et energieffektivt valg.

Ønsker du hjælp til at foretage en energioptimering, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi hjælper dig gerne med at foretage energioptimering af dit hjem eller din virksomhed.

Hvad koster naturgas i forhold til fjernvarme?

Fjernvarme, jordvarme, olie og naturgas. Der er mange måder at opvarme dit hus på, og det kan være svært at gennemskue, hvilken opvarmningsform der bedst kan betale sig.

Her giver vi dig en sammenligning af udgifterne til henholdsvis naturgas og fjernvarme, så du kan se, hvordan du billigst varmer din bolig op.

Udgifter til anskaffelse

Hvis du står og skal til at bygge nyt, og du overvejer, hvilken opvarmningsform du skal vælge, er det en god idé at starte med at kigge på, hvad det koster at anskaffe de forskellige opvarmningsformer.

Det er naturligvis vanskeligt at komme med en præcis anskaffelsespris. Prisen afhænger nemlig af en række faktorer. Generelt kan du dog regne med, at en ny naturgasinstallation koster mellem 40.000-50.000 kroner, mens det koster mellem 40.000-100.000 kroner at anskaffe fjernvarme. I nogle tilfælde er fjernvarme således dyrere end naturgas.

Årlige udgifter

Når du har taget højde for anskaffelsesudgifterne, kan du begynde at se på de forskellige varmekilders årlige udgifter. Tager man udgangspunkt i et almindeligt parcelhus på omkring 150 kvadratmeter, kan du forvente, at de årlige udgifter til naturgas ligger på omkring 10-12.000 kroner. Jo nyere naturgaskedlen er, desto mindre vil varmeudgiften være.

De årlige udgifter til fjernvarme i et standardhus er normalt mellem 10.000 og 15.000 kroner. Prisen på fjernvarme afhænger dog meget af, hvor du bor. Forskellige kraftvarmeværker har nemlig forskellige priser på fjernvarme. Du gør derfor klogt i at undersøge priserne på fjernvarme der, hvor du bor.

Værd at vide om naturgas og fjernvarme

Når du opvarmer din bolig med naturgas, kommer gassen fra naturgasfelter i Nordsøen. Gassen løber gennem gasnettet ud til dit naturgasfyr, og når gassen når frem, antændes det. Og det er denne afbrænding, der opvarmer vandet.

Fjernvarme er som navnet antyder varme, der kommer et andet sted fra – eksempelvis fra elkraftværker. Her bruges spildvarme til at opvarme vand, som herefter pumpes ud til din bolig.

Sådan foretager du energioptimering af dit hus

Er du træt af dyre varmeregninger? Vil du nedsætte dine energiomkostninger? Og ønsker du samtidig at skåne miljøet? Så er der god grund til at energioptimere dit hus.

Når du energioptimerer, nedbringer du dit energiforbrug. Det sker ved at udskifte udstyr og forbedre eksisterende forhold med effektive energiløsninger. Det vil i sidste ende spare dig for udgifter til energiforbruget samt spare miljøet for udledning af mange tons CO2.

Gode råd til energioptimering

 • Efterisoler gulve, vægge, loft og tag

Et godt sted at starte, når du skal energioptimere dit hus, er ved at foretage efterisolering fra gulv til loft. Varmen fra din bolig holdes nemlig ikke kun inde af væggene i din bolig, men også af gulvet, loftet og taget. Jo bedre din bolig holder på varmen, desto lavere er dit energiforbrug.

 • Udskift vinduer med lavenergivinduer

Vinduerne i din bolig er et af de steder, hvor varmen siver nemmest ud. Vil du energioptimere dit hus, er det derfor også en god idé at undersøge dine vinduer. Bor du i et ældre hus, er der stor risiko for utætheder, og derfor kan du med fordel udskifte til lavenergivinduer. Dét reducerer dit energiforbrug.

 • Udskift din varmekilde

Varmekilden i dit hus er også ofte et af de steder, hvor du med fordel kan energioptimere. Nye varmeanlæg med naturgas leverer samme gode varme som eksempelvis oliefyr – blot med et lavere energiforbrug.

Det kan betale sig at energioptimere

En af de helt store fordele ved at energioptimere dit hus er, at der er store besparelser at hente. Det er dyrt at opvarme et hus, hvis varmen blot siver ud gennem utætheder og dårlige døre og vinduer. Med energioptimering sikrer du, at varmen forbliver inden døre, så du skal bruge færre penge på at holde varmen.

Glade kunder

 • Dennis fik hurtigt og professionelt sendt Jonas ud til os. Jonas mødte op til aftalt tidspunkt og kunne konstaterede at Anders, havde diagnosticeret korrekt og der kun var et at gøre, nemlig at skifte vores fyr ud. Indtil det kunne lade sig gøre ordnede Jonas fyret og tjekkede vores hus igennem og fik gang i varmen. Jonas er virkelig dygtig og empatisk og knokler for at få det hele til at køre. Den 2. februar kom Henrik og skiftede vores fyr ud. Han fiksede og opsatte det nye gasfyr så hurtigt og er så ærekær og perfektionistisk, at han systematisk fik alle rør til at sidde i den ene side, så det ovenikøbet kom til at se fint ud. Henrik er virkelig dygtig. Samtidig have han tålmodighed til at forklare og sætte mig ind i, hvordan man styrer det nye gasfyr.
  Jeg skriver dette lille skriv for at påpege, at med den service I har leveret, stråler det ud af jer, at I har en god arbejdsplads, med gensidig respekt og et godt fællesskab. I taler pænt om hinanden og det har været og er en fornøjelse at være jeres kunde. Tusinde tak for en god en rigtig god service.

  Mette Lykke Bastiansen

 • Super firma.
  Har de sidste mange år været serviceret af Leon Petersen Gasfyrs afdeling. De kommer altid til aftalt tid. Prisen er ok. Og de kommer også hurtigt, hvis vi har haft akut brug for hjælp. Alt ialt et firma jeg trygt anbefaler til andre.

  Julie Magnus

 • Det er nu om dage sjældent at man bliver positivt overasket med at møde rigtig god service ... Jeg har dog her til aften haft den fornøjelse at bliver mere end positivt overrasket i den service der blev ydet af deres medarbejder Rasmus Pedersen.
  Fra telefonen blev taget til han var kørt igen var der kun tale om en meget serviceminded og positivt engageret medarbejder, der ville gøre en hver arbejdsgiver og kunde glad.

  Keith Bothmann
  Direktør, KAR-MIL A/S

 • Det har været en glædelig overraskelse hvor proffesionelt det hele er blevet håndteret, alle aftaler er blevet holdt og man kan slet ikke se at der har været fremmede håndværkere i huset.

  Med venlig hilsen
  Alex Pedersen

 • Til Steen/Gas Tusinde tak for hurtig service og et behageligt gensyn med Henry. Du har uden tvivl ret i, at den våde periode har gjort det op af bakke at lime.

  Med venlig hilsen en tilfreds kunde Steen Rohde

 • Jeg modog Jeres mail går kl.10.15. Taksator besigtigede skaden kl. 13.30. Skaden blev udbedret ved 17.30 tiden. Professionel, dygtig og kundevenlig taksator, tømrer og vvs-mand skal have et stor TAK. Næste uge bliver hullet i loftet lukket.

  Med venlig hilsen, Casper Wagner - Scalepoint

Brands